RIJKDOM

Gepubliceerd op 14 oktober 2023 om 09:50

RIJKDOM


Ik ben RIJK!!

 

Een warme septemberdag. Ik zat op mijn terras, starend naar de blauwe hemel. Ik zag plots een prachtige roofvogel hoog boven mij. Ik dacht plots aan de vrouw die ik was; zij die zich nergens geliefd voelde dus deed wat ze kon om overal en bij iedereen nodig te zijn, hopend op hun warmte en waardering.

Ik werkte, verdiende mijn centen, uitte mezelf met materiële schijn, deed zotte dingen en toch bleef ik ongezien en ongehoord.
Ik leefde een gevecht, een harde battle wat ik na jaren strijden helemaal verloor. Mijn lichaam brak me. Het universum kwam me pijnigen om me duidelijk te maken dat ik een laatste kans kreeg, een kans om het anders te doen.

Wanneer ik UITEINDELIJK alle pijn doorheen mijn hart toeliet en ervoer, voelde ik me tonnen lichter.
Vanuit ons hart worden we bevrijd in onze geest, ons lichaam, ons emotioneel en spiritueel zijn. Elke vorm van transformatie brengt heling en een nieuwe manier van leven.
Als we in ons hoofd blijven, de plaats waar alle info en alle kennis gretig en guitig wordt opgenomen en ons beschermt om vooral geen pijn te ervaren, zullen we nooit heling ervaren. Nooit. Ons hoofd houdt ons vast in alle kleuren van angst waardoor we nooit ten volle leven. We dienen af te dalen in onze lichamelijke ‘pijnput’ om alle modder, ellende, monsters, tranen en meer te bekijken en aanwezig te laten zijn. Pas wanneer alles er helemaal mag zijn zonder hoofdelijke oplossingen en met de liefde van ons hart, komt er beweging. Modder wordt water, ellende wordt vreugde, monsters worden engelen, tranen worden gelach.


Het is een proces van tijd, energie, zakken, ruimte, doen, laten, kruipen en rollen en meer.
Mijn monsterlijke bergen werden heuvels en inmiddels vertoef ik op mijn platteland.
Hier en daar liggen er heus nog brokken en daar ben ik blij om. Ik heb de brokken nodig zodat ik af en toe eens goed struikel, rustig ga zitten, mezelf verzorg, rond me heen kijk, alles laat zijn, praat met mijn spiegel en soms eens huil. Nadien voel ik me lichter, stroomt opnieuw alle energie door mijn organen en huppel ik terug verder.


En dus…

Sinds ik de liefde vond in mezelf en mijn hart volwaardig klopt, hoef ik nergens meer nodig te zijn. Ik heb geen nood meer om te zoeken naar erkenning noch belangrijkheid. Ik verwarm mezelf. Ik waardeer mezelf. Ik ontvang mezelf.
En dat…dat weerspiegelt zich rondom mij.
Ik was alleen op mijn terras en toch voelde ik me zo onvoorstelbaar verbonden. Ik voel me gedragen door alles wat de wereld en de natuur me biedt. Ik ervaar een rijkdom van intense liefde, vriendschap, dankbaarheid, voldoening, vrijheid en plezier.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.