FLOREER

Gepubliceerd op 9 oktober 2023 om 12:34

BLOEMEN

 

Ik ben verzot op bloemen.
Altijd al geweest en het zal altijd blijven. 

Een bloem is het resultaat van een klein zaadje onder de zwarte grond wat dankzij licht en donker, zon en regen, aandacht en rust groeit en bloeit. Het is voor mij een terugkoppeling naar ons, de mens.

Een weerspiegeling van hoe ik pas ten volle kan leven als ik alle periodes simpelweg toesta en meemaak.

Een prachtig mens heeft net als een prachtige bloem licht, donker, zon, regen, aandacht en rust nodig. Elke bloem kan pas helemaal tot haar recht komen als ze elk natuurproces heeft gevoeld. Dat geldt zo voor alles in onze natuur waar ook wij, de mens onderdeel van zijn. 

Wanneer we alles wat er gebeurt, alles wat ons overkomt, alles wat we voelen, alles wat we ervaren gewoon laten zijn, zullen we ons kalm en vredig voelen. 

Tijdens mijn periode als bloemenmeisje ontmoette ik de meest mooie bloemen gecombineerd met de schoonste en soms diepste gesprekken. Mijn boekhouder vond dat niet zo oké...Tja, verkopen is gewoon nooit mijn ding geweest. Ik verkocht bloemen zonder er een euro aan te verdienen, letterlijk. Al goed dat ik een simpele ziel ben die blij wordt van een klein sneetje droog brood. En al goed dat ik geen alleenstaande mama was. Mijn rots in de branding zorgde voor beleg op mijn sneetje brood en terwijl hij zorgde voor het beleg zorgde ik voor ons huisje, onze dochter, een schouder waar hij even op kon ademen en een arm die hem knuffelde en tegelijk een steunend klopje gaf. Ik was zijn Yin, hij mijn Yang. 

Bloemen maken me blij, geven me positieve energie en vertellen me elke weer dat alles er mag zijn.

Alle kleuren en alle geuren. Elke bloem is uniek en zo ook elke mens. Elke bloem is verbonden aan de aarde, zo ook elke mens. Als ik een boeket koop of er eentje maak, verwonder ik me over het prachtige palet aan verbinding.
Ik vergelijk een mooi boeket als een mooie menselijke omgeving.
Een bloem concurreert niet met een andere bloem. Een bloem IS gewoon. Ze voelt zich niet meer noch minder als de bloem naast haar, integendeel. Ze vullen elkaar aan. Ze bloeien in harmonie bij en met elkaar. Ik vind dat ontzettend bijzonder. Een voorbeeld van hoe alles in dit leven kan zijn.

Een bloem is lief voor haarzelf en de ander, floreert wanneer haar tijd er rijp voor is, leeft ten volle wanneer ze in bloei staat om nadien rustig te verwelken en plaats te maken voor een nieuwe bloem.

Zullen we even een bloem zijn? 

Wees lief. Floreer. Leef.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.