IK GA NAAR EEN PSYCHIATER,...

Gepubliceerd op 30 september 2023 om 09:58

IK GA NAAR EEN PSYCHIATER,...

 

"Ik laat me begeleiden door een psychiater, psycholoog, coach of therapeut."

Durf jij dit openlijk en zonder schaamte te vertellen? Aan je vrienden? Aan je collega's? Aan je baas? Aan een wildvreemd persoon op straat?

 

We verzorgen ons haar, onze huid, onze kleding, ons huis en de vele materiële dingen die we hebben of gebruiken.

We plannen onze agenda zo in zodat we een operatie of medische behandeling kunnen ondergaan. We verzetten een afspraak omdat onze auto in panne staat of omdat we een afspraak bij de schoonheidsspecialiste waren vergeten.

We verplaatsen een vergadering omdat we onverwacht een weekje vakantie hebben geboekt.

Maar zeggen: "ik kan er niet bij zijn want ik heb een check-up van de relatie met mezelf" durven we niet.

Of zeggen: "liefje, ik ben later thuis en zal niet kunnen koken want ik heb een innerlijke schoonheidsbehandeling"; ook dat doen we niet.

We maken graag tijd vrij voor een etentje of drankje met vrienden en posten het graag en lach breeds op sociale media.

Wanneer zullen we een post maken op bezoek bij een psychiater, psycholoog, coach of therapeut?

Nog steeds denken we dan te snel: "oei oei, het gaat precies niet goed!" terwijl dat helemaal niet het geval hoeft te zijn én wanneer dat wel het geval is dat helemaal oké is!!

Gek genoeg denken we dat relaties - zowel die met onszelf als met de ander - gewoon vanzelf gaan. Er is geen nood aan zuurstof, brandstof, reparatie noch onderhoud. En gek genoeg zijn we dan verwonderd wanneer het niet goed meer gaat, er slijtage is, er iets kapot of gebroken is, het uitgeput of volledig opgebrand is. We zijn verwonderd als er bedrog is, als er gelogen wordt, als er gevlucht wordt terwijl dit alles een uiting is van angst. Angst voor intimiteit en dit terwijl we het allemaal zo graag willen.

We sloven ons uit op ons werk, we gaan van het ene naar het andere sociale feest, we hollen van de winkel naar de hobbyclub, we hebben ellenlange to-do lijstjes, we droppen onze kinderen vlug af op school, we gaan gestresseerd naar de dokter of kinesist,....Altijd maar druk, druk, druk in de weer. Zorgen voor ons innerlijk welzijn, dat past niet meer op het to-do lijstje dus dat laten we dan maar zo TOT het dikwijls helemaal te laat is…

Ik geef het toe...
Ik kon pas naar de relatie met een ander kijken door eerst naar mezelf en in mezelf te kijken.
Ik was jaren bang om dat wat ik had te verliezen en dat terwijl ik toen nog niet wist dat alles wat ik heb, ik vooral helemaal niet heb. Jaren had ik een mooi huis, kasten vol kleding, een job met een mooie titel, een toffe auto, een verzorgde look en toch had ik grote dorst daar mijn hart droog stond.

Op dit moment in mijn leven "heb" ik niets. Ik ontvang en dat is wat ik na al die jaren eindelijk leerde en integreerde. Mijn innerlijk welzijn kwam op plaats 1 en sedert dat mooie moment vielen alle dominosteentjes rustig omver en rolde het balletje in de goal van rijkdom. Ik ervaar en voel een weelde die ik niet kan beschrijven hoewel ik ze door elke kleine vezel van mijn lijf voel stromen.

En dit allemaal dankzij het toelaten van hulp via een psychiater, psycholoog, therapeuten, coaches, een sjamaan, een astrologe en de ander, vele anderen zelfs!

 

VANAF 1 TOT 10 OKTOBER IS HET DE 10-DAAGSE SAMEN VEERKRACHTIG.

LET'S DO THIS, SAMEN...
WANT SAMEN ZIJN WE 1!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.