PFFFF MAATSCHAPPIJ

Gepubliceerd op 20 maart 2024 om 14:03

“Onze maatschappij is zo gejaagd.”
“Het is echt om zeep in deze maatschappij.”
“Onze maatschappij is zo veranderd.”
“Het ligt allemaal aan onze maatschappij.”
“In deze maatschappij kan dat niet.”

….

Ik hoor het veel.
Ja, ik begrijp het heus. Ja, ik voel met je mee.
En tegelijk vormen we allemaal die zogenoemde maatschappij.
Ik maak onderdeel uit van deze samenleving.
Jij idem dito.
Elkeen vormt een belangrijk onderdeel van de maatschappij.

Als we boos zijn op de maatschappij zijn we eigenlijk ook boos op onszelf.
Als we de schuld uiten op de maatschappij, uiten we ze eigenlijk op onszelf.
Alles wat we externaliseren, is een verlengde van onze interne wereld, van dat wat we denken en voelen.
Als we een andere samenleving wensen, dienen we simpelweg te starten bij onszelf.
Wanneer ik vrede heb in mezelf, voel ik vrede in mijn lijf en straal ik vredelievende energie uit. Die vredelievende energie wordt gevoeld in de aarde, in de lucht, in de maan, in de zon, kortom in alles wat leeft en ademt. Mijn zijnswijze, mijn voelen en mijn denken maakt onderdeel uit van deze maatschappij en alles wat ik aanpas, alles wat ik verander, alles wat ik doorbreek, wordt gevoeld in de maatschappij. Elke kleine korrel wat ik verleg van rechts naar links is groots. De maatschappij kan worden veranderd als we zelf veranderen. De maatschappij wordt liever, respectvoller, opener, kwetsbaarder, authentieker, energieker als we dat zelf zijn.
Alles in onze binnenwereld wordt weerspiegeld in de buitenwereld.

Toen ik onlangs aanwezig was op een vergadering, werd ik overspoeld van alle negativiteit. De zwaarte, het verdriet, de boosheid, de frustraties waren overvloedig aanwezig. Er werd geklaagd, gejammerd en gespuugd. Tranen werden ingeslikt. Er werd gefocust op dat alles wat er niet is terwijl er zoveel is wat er wel is. Rebelsheid aan het roer.

Moeder aarde wordt momenteel belaagd met donkere, oorlog vretende energie wat zij op haar manier uit in natuurrampen en meer.
Als we de vicieuze cirkel van de “lastige maatschappij” willen doorbreken, dienen we eerst onze eigen “lastige maatschappij” alias onze eigen “lastige binnenwereld van gedachten en gevoelens” te doorbreken. Het is de enige weg. De enige.

Ikzelf besliste om spugende, externe negatieve vibes niet meer in mijn eigen interne wereld binnen te laten. Ik weet dat dit een hele uitdaging vormt zeker als hoogsensitief persoon, maar ik voel hard en in mijn hart dat het belangrijk is. Heel erg belangrijk. Voor mezelf, voor mijn dichte omgeving, voor mijn verdere omgeving, voor Moeder aarde en voor mijn volgende generatie.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.