MANIPULATIE

Gepubliceerd op 17 november 2023 om 21:27

MANIPULATIE

 

Niets komt zomaar op mijn pad….

Tijdens een fantastisch vrouwenzijn eindigden we de dag van inzichten, gelach, rollende tranen, knuffels en fijne verbinding met een open gesprek over manipulatie en goeroes. Over ego beluste, narcistische coaches en therapeuten, over de vraag: “hoe komt het toch dat er zovelen niet zien en niet voelen wat wij wél zien en voelen??”

In ons kleine landje rijden er inmiddels een paar vrachtwagens rond met dergelijke therapeuten.
Zo passeerde er een therapeut onze spreekrevue die zich tegenwoordig profileert als “ Tina Turner van het energetische werk”.
1 van vele therapeuten die het grote innerlijke werkwoord goed verkondigt, stevig en soms arrogant drukt op pijnknoppen die je wenst op te lossen, een ego-uitstraling inzet waar je naar hunkert, een zekerheid vibreert wat ook jij wenst te voelen, een leven leidt vol passie en glorie waar je ‘dit wil ik ook hebben’ over droomt, een ‘one man show’ opvoert die je helemaal naar het ‘OH JA LANDJE’ vervoert, een ‘doe dit en je bent overgelukkig’ dramt,…..
Ze zijn er. Overvloedig.
Tijdens mijn eigen innerlijk proces botste ik meermaals op dergelijke therapeuten. Het bleef letterlijk bij ‘botsen’ nooit bij ‘binnentreden’.

De serie ‘Escaping Twin flames’ op Netflix popte op wanneer ik mijn TV aanzette. Het gaat over misbruik, manipulatie, chantagetoestanden,.... Mensen die worden bedot, worden gebrainwasht via zogenaamde liefde en spiritualiteit.

 

Zij die worden gemanipuleerd, staan open om gemanipuleerd te worden. De donkerte is zo donker en zwart, de pijn is zo snijdend, het tekort is fors, de niet-vervulde behoeften zo brullend dat hun energiekanalen open staan om onbewust manipulatie te “aanvaarden”.
Ze zoeken halsstarrig en vol wanhoop naar antwoorden buiten zichzelf terwijl alles in zichzelf ligt te wachten op ontwaken. Ze geven hun geest, hun hart en hun lichaam over, hopende op verlossing. Op verademing. Op verlichting. Op vernieuwing.
Tevergeefs…
Dat wat je dacht nodig te hebben, heb je niet nodig en dat wat je dacht dat het jou iets zou bijbrengen of geven, zit allemaal in jou.
Zij die manipuleren zijn grootse meester in hun indoctrinatie waardoor je stellig gelooft dat alles wat deze grote meester jou vertelt de enige, echte waarheid is. Ze proberen jou afhankelijk te maken van hun zogenoemde wijsheid, kennis, liefde, oplossingen en lichtheid.
Tevergeefs…

 

Maakt het mij boos?
Wel….Vroeger was ik furieus geweest. ZIEDEND! Nu ben ik dat niet meer. Boosheid over iets in de buitenwereld, is boosheid in mijn binnenwereld wat de buitenwereld mij triggert.
Moeder Aarde bevat licht en donker. Zo zijn er in therapieland hartvolgende en egovolgende therapeuten.

Alles ontspringt uit eenheid, doch dualiteit doet ons gedijen, ons ontkiemen.
Ik bekijk alle pijn, ego, manipulatie, chantage, brainwashen, donkerte en meer liefdevol. Ik weet dat donkerte nodig is zodat ik mijn lichtgevende weg kan verder zetten. Enkel zo groei ik. De weg van mijn lichtstralend hart is de enige verrijkende. Met dat gegeven kan ik en zal ik vredig sterven en verder reizen.

Wat is voor mij een goede therapeut?


Dat is voor mij iemand die zelf diep, innerlijk en transformerend werk deed en doet. Je kan enkel en alleen in verbinding zijn met iemand in pijn als je je eigen pijn in de ogen hebt gezien, zelf in je lichaam hebt gevoeld, zelf hebt liefgehad. Je kan als goede therapeut pas helpen helen als je helend onderweg bent.

 

Een goede therapeut raakt stukken aan die wakker willen worden. Een goede therapeut zorgt ervoor dat de puzzelstukjes uit de innerlijke doos worden gehaald en de puzzel kan worden gemaakt, geeft ervaringstips, stelt vragen op een zachte, spiegelende en liefdevolle manier zodat je authentieke zelf uit haar schulp komt, motiveert je zodat je vlinder gaat vliegen, raakt je respectvol aan zodat alle stenen in je rivier plaats maken en het water opnieuw vloeit, steunt je in de kracht om te willen transformeren, benoemt wat er gezien/gehoord en gevoeld mag worden….

 

Ze zijn er. Overvloedig.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.