1 - Algemeen

1.1. Praktijk Ongelukkig Gelukkig is opgericht door Ines Bonte, gevestigd te Wetteren en ingeschreven onder het BTW nummer BE ………… en richt zich op coachen en ondersteunen van jongeren van 15 tot 25 jaar (individueel en in groep), evenals het organiseren van workshops, trainingen en opleidingen en dit voor zowel particulieren als bedrijven, onder deze algemene voorwaarden.

1.2. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle mondelinge en schriftelijke offertes en overeenkomsten met Praktijk Ongelukkig Gelukkig en alle daarmee verband houdende handelingen, zowel van voorbereidende als uitvoerende aard.

 

2- Begeleiding

Jongeren van 15 tot 25 jaar.

2.1. Praktijk Ongelukkig Gelukkig is gehouden aan de wettelijke regel die voor jongeren onder de 16 jaar geldt dat, indien van toepassing, beide gezaghebbende ouders akkoord moeten gaan met de begeleiding. De ondertekende gezaghebbende ouder draagt er zorg voor dat de eventueel andere gezaghebbende partner wordt geïnformeerd over de begeleiding en hier zijn/ haar toestemming voor geeft. Hij/zij gaat ermee akkoord dat, indien de andere partner op enige wijze bezwaren maakt tegen het coachen, hij/zij de consequenties daarvan op zich neemt. Praktijk Ongelukkig Gelukkig kan hier niet verantwoordelijk voor worden gehouden.

 

3 - Vertrouwelijkheid

3.1. Praktijk Ongelukkig Gelukkig, evenals aangestelde, werknemers of derden zijn verplicht tot geheimhouding van alles wat er is besproken tijdens of in het kader van de sessie. In geval dat overleg noodzakelijk is, wordt altijd eerst toestemming gevraagd.

 

4 - Aansprakelijkheid

4.1. Het begeleiden van jongeren door Ines Bonte van Praktijk Ongelukkig Gelukkig is oplossingsgericht zonder dat te garanderen. Praktijk Ongelukkig Gelukkig is nimmer aansprakelijk voor directe of indirecte schade of letsel voortvloeiende uit of in verband met de geboden diensten. Voor lichamelijke en psychische klachten, raden we u eerst aan om contact op te nemen met uw huisarts of andere zorgverleners zoals een psychiater of gespecialiseerde arts.

 

5 - Tarieven en betalingstermijn

5.1. Het is aan te bevelen dat u op de hoogte bent van de tarieven. Deze zijn na te lezen onder de pagina ‘ Prijs en belangrijke info’ op de website of na te vragen bij Praktijk Ongelukkig Gelukkig. Tariefwijzigingen worden minimaal 1 maand op voorhand aangekondigd. Kort overleg, telefonisch of per mail, is bij de begeleiding van de jongere inbegrepen. Als er toch meer tijd nodig is ( > 30 min), wordt er een afspraak gemaakt.

5.2. De tarieven die worden aangerekend variëren in functie van de aard van de geleverde diensten (onder meer type van coachsessie, groepstraining,..). Het verschuldigde bedrag wordt onmiddellijk na afloop van een sessie ter plaatse betaald cash of via de mobiele app aan Praktijk Ongelukkig Gelukkig ofwel op voorhand indien er wordt ingetekend op een akkoord van 5 sessies via overschrijving of via de mobiele app aan Praktijk Ongelukkig Gelukkig.

5.3. Onze tarieven en prijzen omvatten alle kosten die noodzakelijk zijn voor de goede uitvoering van de overeenkomst.

5.4. Praktijk Ongelukkig Gelukkig heeft het recht om bij de opdrachtaanvaarding, voorafgaandelijk aan de start van de uitvoering, aan de klant de betaling van een voorschot te vragen.

5.5. De vervoerskosten zijn niet in de prijs inbegrepen behoudens anders vermeld.

5.6. Onze facturen zijn te betalen binnen veertien (14) kalenderdagen vanaf facturatiedatum.

 

6 - Verhindering , annulatie en niet-betaling

6.1. Het afzeggen van een individuele afspraak kan tot 3u voor aanvang van uw afspraak kosteloos via mail, app, sms of telefonisch. Wanneer u te laat afzegt en/of ook niet op uw afspraak verschijnt, zal het volledige bedrag voor de gereserveerde tijd in rekening worden gebracht.

6.2. In geval van gehele of gedeeltelijke niet-betaling van het verschuldigde tarief op de vervaldag, is de klant van rechtswege en zonder voorafgaande ingebrekestelling vanaf de vervaldag een nalatigheidsintrest van 12% op jaarbasis verschuldigd, en dit voor elke reeds begonnen sessie. Bovendien is de klant in dat geval van rechtswege en zonder voorafgaande ingebrekestelling een forfaitair bedrag van 10 % van het onbetaalde tarief verschuldigd, met een minimum van EUR 100 per niet- betaalde factuur, onverminderd het recht van Praktijk Ongelukkig Gelukkig om een hogere vergoeding te vorderen mits bewijs van hogere werkelijk geleden schade.

6.3. Behoudens andersluidende dwingende wettelijke bepalingen, zijn alle buitengerechtelijke ( bv incassokosten) en gerechtelijke kosten (o. a. dagvaardingskosten en erelonen van advocaten) die Praktijk Ongelukkig Gelukkig dient te maken teneinde de klant te dwingen om zijn verbintenissen ( tijdig) na te komen, voor rekening van de gebruiker/klant.

6.4. Annulatie van een groepsworkshop/-training/-opleiding dient minstens 14 kalenderdagen op voorhand te gebeuren. Annuleert de opdrachtgever later of helemaal niet, dan is de klant een schadevergoeding van 50 % van het volledige bedrag verschuldigd.

6.5. Annulatie van een volledig therapie-, trainings- of opleidingstraject ( dwz bestaande uit meerdere therapiesessies/ workshops/ trainingen/ opleidingen voorzien en ingepland per offerte) dient minstens 1 maand voor de startdatum te gebeuren. Bij annulatie later dan 1 maand voor de startdatum is de klant een schadevergoeding van 50 % van het totaalbedrag voor het volledige traject verschuldigd. In geval van annulatie 14 ( veertien) dagen of later voor de startdatum, is de klant totaalbedrag voor het volledige traject verschuldigd.

 

7 - Tussen offerte en opdracht

7.1. Voorafgaandelijk aan elke opdracht wordt een individuele offerte opgesteld met een beschrijving van de uit te voeren opdracht en de gehanteerde tarieven en prijzen. Offertes zijn steeds opgesteld in regie ( d. w. z. prijs per uur of per sessie) tenzij uitdrukkelijk een vaste prijs wordt aangegeven.

7.2. Offertes zijn uitsluitend geldig ten aanzien van de perso( o) n( en) tot wie de offerte gericht is. Offertes vervallen indien zij niet binnen 30 kalenderdagen werden aanvaard door de opdrachtgever. Praktijk Ongelukkig Gelukkig behoudt zich bovendien het recht voor om bepaalde opdrachten zonder opgave van reden te weigeren.

7.3. De opdrachtbevestiging betekent de aanvaarding van de offerte, zowel mondeling als schriftelijk. Ik ga vervolgens aan de slag. De opdrachtbevestiging kan zowel expliciet als impliciet worden afgeleid uit de onderlinge communicaties met de opdrachtgever, zoals bijvoorbeeld het ondertekend terugsturen van een overeenkomst die is uitgebracht door Praktijk Ongelukkig Gelukkig. Een aanvaarding door middel van elektronische communicatiemiddelen of op mondelinge wijze is evenzeer geldig.

7.4. Wijzigingen aan de oorspronkelijke opdracht, zoals meerwerk, zijn enkel geldig indien de opdrachtgever en Praktijk Ongelukkig Gelukkig hiertoe gezamenlijk beslissen. Als opdrachtgever begrijp en aanvaard je dat deze wijzigingen een mogelijke invloed kunnen hebben op het prijs- en tijdsbestek. De gevolgen van deze wijzigingen zijn volledig voor rekening van de opdrachtgever.

7.5. De opdrachtgever heeft de mogelijkheid om zijn opdrachtaanvaarding ten allen tijde te herroepen, maar dit zal geen afbreuk doen aan zijn oorspronkelijke betalingsverplichtingen en de betalingsverplichting voor reeds uitgevoerde bijkomende werken

 

8 - Uitvoering

8.1. Met Praktijk Ongelukkig Gelukkig samenwerken betekent vertrouwen op professionele ervaring en uitgebreide kennis. Iedere opdracht zal aan een hoge kwaliteit worden afgewerkt. Iedere opdracht betreft echter steeds een inspanningsverbintenis, waarbij Praktijk Ongelukkig Gelukkig niet instaat voor het succes en welslagen van de dienstverlening, noch voor de mate waarin de dienstverlening bijdraagt aan het door de opdrachtgever of client gestelde doel.

8.2. Praktijk Ongelukkig Gelukkig beschikt over de creatieve en technische vrijheid om de uitvoering van de opdracht naar eigen vermogen en inzicht uit te voeren, conform de oorspronkelijke opdracht of offerte.

8.3. Een vlotte medewerking van de opdrachtgever en of client is noodzakelijk om een opdracht tot een goed einde te brengen; dit betekent alle redelijkerwijs noodzakelijke handelingen stellen die vereist zijn voor de goede uitvoering van de overeenkomst. De opdrachtgever en of client begrijpt en aanvaardt dat een gebrek aan medewerking gevolgen kan hebben voor de vooropgestelde doelen.

 

9 - Bevoegde rechtbank

9.1. Voor alle geschillen zijn alleen het Vredegerecht van het kanton Dendermonde of Gent  en de Rechtbank van Koophandel te Gent of Dendermonde bevoegd.